søndag 23. januar 2011

Med fornyet respekt!

To innlegg på en dag!! Hva skjer..??..

Jo, altså: Nå er jeg omsider ferdig med dette hekleteppet som jeg har nevnt et-par ganger...
Hekla siste runde rundt igår kveld, festa de siste trådendene og dampa teppet idag.
Sånn ble det til slutt:1.20 x 1.90 m, 400 ruter.

Det begynte med at jeg ville bruke opp noe restegarn etter en dress min mor strikket til eldstesnuppa (ja, vi snakker om noen år siden...), men underveis ble det klart at jeg måtte ha mere garn. Dalegarn var produsenten, men noen av fargene var selvfølgelig gått ut av sortimentet!
Jeg "satte himmel og jord i bevegelse", spurte kollegaer, venner, naboer... tilslutt var jeg på nettet og etterlyste garn i ulike håndarbeidsforum, og omsider kunne jeg fortsette prosjektet. ;-)
Tuusen takk til alle som har hjulpet meg med garn underveis!! :-)

Her er det ikke mye tilfeldig sammensatt og lyse,lette farger. Enhver interiørblogger vil sikkert vri seg i stolen over fargevalget, men DET bryr ikke meg! ;-)


Og så over til tittelen på dette innlegget:

Mens jeg har holdt på med dette, har jeg sendt mange tanker til min gode mormor, som lærte meg å hekle!

Hun var bondekone, hadde ansvar for hus og hjem mens bestefar jobbet ute på jordene og i tømmerskogen, hun fostret seks barn og hadde helt sikkert mer enn nok å gjøre.
Likevel hadde hun alltid et hekletøy i hendene i "ledige stunder"!Hun heklet doble sengetepper til alle barna sine, hun heklet enkle sengetepper til alle oss barnebarna ( 11 stk.) og hun heklet sengetepper til "misjonen" og til diverse utlodninger....
Jeg tror nok hun ville likt å se teppet mitt, men hun ville nok synes at jeg har brukt UHORVELIG lang tid, og det har hun jo helt rett i!!! :-D

Derfor har jeg nå fått fornyet respekt for min mormor og alle hennes like, de jobbet og slet, men fant likevel tid og mulighet til å lage de flotteste håndarbeider!!

Hmmm, tror jeg skal scrappe en side om dette....

men DET blir en annen gang! (kanskje neste helg, da skal jeg på hyttescrappetur til Moi... gleeeeeder meg!!)

Ha en fortreffelig uke alle sammen, med eller uten hekletøy!! ;-)

14 kommentarer:

 1. 400 ruter, ja det står det respekt av. Men ja er veldig imponert over gamle husmødre og deres innsats. Flott teppe du har heklet, utrolig kjekt å ha et slikt du selv har laget.

  SvarSlett
 2. Så nydelig teppet ditt ble.
  Hekletøyet mitt står alltid ved godstolen, så kan jeg hekle litt i reklamepausene på tv'n :)
  klem :)

  SvarSlett
 3. For et fantastisk stykke arbeid du har fått ferdig IP! Jeg bøyer meg i støvet, for jeg VET hvilket arbeid dette er! Selvfølgelig bøyer jeg meg i støvet for alle fantistiske bestemødres håndarbeide også, jeg har de siste to julene fått fantastiske duker av min mor og H', bestemor :o)

  Kos deg med det flotte nye teppet ditt, her er det også hekling på planen i kveld, men i mindre skala ;)

  KLEMMER!

  SvarSlett
 4. Kjempeflott teppe! Vær stolt over at du er ferdig med det. Det er så alt for mye som har en tendens til å bli liggende halvferdig eller nesten ferdig. Min bestemor prøvde også å lære meg å hekle, men det gikk ikke så bra, så da jeg fikk den store interessen for hekling ble det til at jeg lærte meg kunsten selv, og hva tror du jeg begynte med? Jo, en dåpskjole av alle ting. Og siden har jeg heklet og heklet, duker, sengetepper, kjøkkengardiner og masse annet - helt til kortlaginga tok helt overhånd og nå hekler jeg nesten aldri.... Vel, det tar seg vel opp igjen en gang, får jeg håpe.

  SvarSlett
 5. Lekkert teppe!! Ser kjempedeilig ut!!

  SvarSlett
 6. Du har vært flink - og det ble et kjempeflott teppe! Har også lært å hekle av min bestemor & strikke av min oldemor, kjempegreie håndarbeid å ha forran tv syns jeg;O) Gleder meg også til helga!! Ha en flott uke..

  SvarSlett
 7. For et deilig teppe du har heklet! Elsker slike ruter, jeg, og de er da finest med farger.
  Det har forøvrig ikke noe å si at ting tar tid. Følelsen du har når det endelig er ferdig er jo bare så deilig. Godt jobbet!

  SvarSlett
 8. Fantastisk teppe du har produsert!!Helt utrolig stykke arbeid, 400 ruter?? Sikkert helt utrolig å krype innunder teppet og nyte at arbeidet er ferdig ;o)

  SvarSlett
 9. Jammen har du vært flittig... :O)
  400 ruter står det stor repekt av..., vedder på att mormoren din hadde vært veldig stolt av deg! På samme måte som du er stolt av din mormor! Jammen har hun heklet mange tepper!

  Ha en fin kveld!
  Takk for den hyggelige kommentaren på bloggen min!

  klem

  SvarSlett
 10. Kjempefint teppe du har heklet, og jeg skjønner godt at du har fått en fornyet respekt for mormoren din. Vi har mye å lære fra de eldre generasjonene :)

  SvarSlett
 11. Nydelig heklateppe! Det er ikke annet å si enn det :o). Minner meg om min mormor som også hadde et slikt, ganske likt i fargene.

  SvarSlett
 12. Superflott teppe du har laget!
  Og tusen, tusen takk for det nydelige kortet jeg fikk i posten i dag! Det var en skikkelig fin overraskese å få! :)
  God helg til deg og dine.

  SvarSlett
 13. Så nydelige tepper du har heklet :) Jeg har også begynt på et sånt restegarn-teppe, blir ferdig kanskje når jeg er pensjonist *fnis*

  Tusen takk for koselige kommentarer i bloggen min, er desverre ikke så flink til å oppdatere den :-( Men men...det får bli som det blir.

  Ha en strålende helg!
  Klem Wibeke

  SvarSlett
 14. Åååå så flotte hekletepper du har laget!!
  Jeg har ikke slått meg på helklingen selv om jeg kan det, mens søsteren min er helt hektet. Hun hekler i vei, alt mulig!

  Tusen takk for koselig kommentar i bloggen min, og gleder meg til å se ditt post-it kort :)

  Ha en strålende søndag videre!!
  Klemmer fra Jannhild

  SvarSlett